loader image
SOLIDARI INVINGEM

#COVID-19. Conform unui studiu serologic, incidența reală a infecției este de până la 50 de ori mai mare față de estimările actuale

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) a debutat o serie de studii preliminare pentru a determina cât de multe persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2, inclusiv cele care nu au prezentat niciodată simptome. Astfel de studii pot răspunde la unele întrebări precum Cât de răspândită a fost boala? și dacă A existat un număr mare de persoane infectate dar asimptomatice?. Testele, denumite teste serologice, detectează anticorpi pe care sistemul imunitar îi produce ca răspuns la virus. Studiile serologice efectuate deja în Germania, China, și anumite regiuni din Statele Unite sugerează o incidență mult mai mare a infecției față de estimările actuale, bazate pe spitalizări și teste PCR, scrie raportuldegarda.ro.

Studiile serologice oferă o imagine de moment despre cine a fost infectat într-o anumită populație. Acest lucru este deosebit de important pentru o infecție, precum COVID-19, în care unele persoane nu prezintă niciun simptom sau doar simptome ușoare. Atunci când informațiile sunt combinate cu date despre vârstă, sex, simptome, comorbidități și statutul socioeconomic, aceste studii pot răspunde, de asemenea, la întrebări despre factori precum rolul copiilor în răspândirea infecției.

Anticorpii față de alte virusuri conferă imunitate, dar nu este încă sigur dacă acest lucru este valabil și pentru noul coronavirusDr. Anthony S. Fauci, unul dintre experții în boli infecțioase din SUA, a declarat săptămâna trecută că „dacă acest virus acționează ca orice alt virus pe care îl știm, odată ce te-ai infectat, ți-ai revenit, ai eliminat virusul, atunci vei dezvolta imunitate, care te va proteja împotriva reinfectării”.

„Abia începem să facem testări și vom raporta despre acestea foarte repede. Credem că testele serologice vor fi foarte importante pentru a înțelege care este adevărata prevalență a infecției în comunitate”.  Dr. Joseph Bresee, director adjunct al CDC responsabil pentru răspunsul la pandemie, a declarat că, folosind cele trei studii conexe, agenția speră să explice cazurile care au rămas nedetectate. 

mai mult, aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *